Ridläger

Det här ridlägret är för dig som vill lära dig mer om hur hästar fungerar och dessutom ha skoj med hästarna! Vi har både teori och praktiska lektioner i kroppsspråk och inlärning samt provar på klickerträning och att leka med hästen lös. När vi rider så rider vi främst ut i skog och mark, vi skrittar och travar och om alla är med på det så tar vi några härliga galopper också. Läs om våra hästar här.

Boendet är i en av våra stugor. Vi äter frukost, lunch och middag, utöver det finns frukt och smörgås som mellanmål. Meddela oss vid anmälan om du har några allergier.

Ankomst sker mellan kl 13-14 första dagen, därefter tittar vi runt på gården och träffar hästarna. Vi gör några övningar med hästarna och ser vem som passar ihop med vem.

Sista dagen är det uppvisning för föräldrar/vänner/bekanta kl 11:00. Eleverna får visa upp det som de vill visa utifrån vad de lärt sig under lägret.

Vi tar emot fem elever i åldern 11-15 år. Du behöver ha ridit och hanterat hästar i minst 2 år. Nybörjarläger, kortare läger, dagläger samt läger på andra datum ordnas på förfrågan.

2024 års läger kommer vara 24-28/6. Pris per person är 6000 SEK. Anmälan senast 15/5, vid mindre än tre anmälda ställer vi in.

För anmälan, frågor och mer information maila till info@gronelid.se. Vi behöver veta tidigare häst/riderfarenhet, längd, vikt och ålder vid anmälan.