Turridning


Följ med på en tur till häst i Tiveden! Välj mellan en timme eller två timmar. Vi har turer från maj till september. Vi rider på grusvägar och stigar genom skog och mark. Tiveden bjuder på tystnad, trolsk natur med varierande och på vissa ställen utmanande terräng. Hästarna är vänliga att pyssla med och säkra på foten i skogen.

Vi träffas klockan 10:00 och när du kommer till gården så är hästarna delvis i ordning, men det finns tid att få hälsa på och lära känna ”sin” häst lite innan ridturen. Efteråt är du välkommen, om du vill, att hjälpa till att ta av sadel och träns och borsta eller tvätta av hästen. Räkna med att det tar åtminstone en timme extra förutom tiden som anges i prislistan. Vi rider mestadels i skritt, där det är lämpligt blir det trav och även galopp för de som vill, vi anpassar oss dock efter den som kan/vill minst. Våra grupper är små och det är bara ni som känner varandra som rider i samma grupp.

Vi rekommenderar oömma kläder efter väder, byxor med stretch i och skor med klack, gärna av kängmodell. Hjälmar finns att låna.

Priser 2022
1 h 650 SEK /person
2 h 800 SEK /person

Maila, sms:a eller ring för bokning eller mer information. När ni kontaktar oss behöver vi veta längd, vikt och tidigare riderfarenhet. Barn vill vi också veta ålder på.
Camilla 073-821 50 65 / info@gronelid.se